Sauna

Heerlijk ontspannen in de sauna na een intensieve training

Op zoek naar een sportschool met een sauna in Rijswijk? Probeer de sauna van Sir Winston Fitness dan eens uit! Wij zijn een moderne sportschool met een uitgebreid aanbod aan onbeperkt fitness, groepslessen en  luxe faciliteiten, zoals de sauna: de ideale afsluiter van je training. Bezoek Sir Winston en kom herboren thuis!

De Finse Sauna is geschikt voor 16 personen. De sauna is gemengd en gebruik van badkleding is verplicht. Naast de sauna is er een infrarood zitje en zal er een lounge gedeelte zijn waar gerelaxt kan worden. Als alternatief voor een dompelbad is er gekozen voor een koude douche in zowel de heren als de dames kleedkamer. Het gebruik van de sauna is enkel voorbehouden voor de leden van Sir Winston Fitness en kost niets extra. Aan het gebruik van de sauna zijn vanuit het oogpunt van veiligheid, hygiëne en comfort wel enkele regels verbonden. Wil je komen sporten en gebruik maken van de sauna? Maak gebruik van de gratis sauna dagpas.

Handdoek verplicht

Mannen en vrouwen gemengd

Badkleding verplicht

Mooiere huid

Door het zweten worden je systemen flink doorgespoeld. Er bestaan claims dat hiermee afvalstoffen worden afgescheiden en afgevoerd. Zeker is dat je poriën optimaal open gaan staan en oude huidcellen spoelen makkelijker weg.

Hogere weerstand

De goede doorbloeding en afvoer van afvalstoffen maakt dat je algemene gezondheid verbeterd. De opwarming van je lichaam zou een vergelijkbare lichamelijke reactie oproepen als een koorts. Door je saunabezoek zou je lichaam sneller en beter in staat moeten zijn om indringers te verwerken.

Omgaan met temperaturen

In de sauna worden je vaten groter om zo de warmte beter af te kunnen voeren. Het zweten zorgt voor verkoeling. Als je lichaam afkoelt gaat ook de doorbloeding omlaag om minder warmte te laten ontsnappen uit je lichaam. Je lichaam kan hierdoor beter omgaan met hoge en lage temperaturen.

Goed voor je hart

Je hartslag kan toenemen bij een saunabezoek. De bloedsomloop stijgt namelijk, dus je hart moet harder pompen om het bloed te laten circuleren. Je bloeddruk varieert dus ook bij warmte of koude. In de sauna train je dus eigenlijk ook je hart en bloedvatenstelsel.

Minder stress en pijn

De sauna is een rustmoment per definitie. Voor veel mensen werkt dit stress verlagend. Saunabezoek komt het herstel van vermoeide spieren ten goede en voor sommige mensen met heeft saunabezoek een pijn verlichtende werking.

Probeer de sauna en faciliteiten bij Sir Winston Fitness uit met de gratis dagpas!

Menu