Traplopen in plaats van lift

Op onze sportschool op de 3e verdieping verwelkomen we elke sporter hartelijk. We zijn blij dat ze er zijn om zich weer van hun beste kant te laten zien. Het valt ons echter wel op dat de meeste leden de lift pakken in plaats van de trap. Maar waarom eigenlijk? Het is niet sneller en het argument ‘daar word ik moe en zweterig van” gaat ook niet echt op als je naar de sportschool gaat, toch?

Wist je dat het welgeteld 63 treden zijn en dat je daar ongeveer 53 seconden over doet? Nee he. En als je het wel weet heb je een afwijking want het is niet normaal dat je met een stopwatch rondloopt. Maar goed, lekker belangrijk hoor ik je denken. Nou, eigenlijk wel ja, want je wist waarschijnlijk ook niet dat je gemiddeld 0,13 kcal per minuut verbruikt per kilo lichaamsgewicht bij het traplopen. Dus als je 80 kg weegt, 2 x week komt sporten en de trap neemt dan heb je de eerst 955 kcal van het jaar al in de pocket. Lekker toch, heb je nog niks gedaan op de sportschool en ben je alleen maar komen opdagen.

Voordelen

En wat nu als je ook eens de trap neemt in de parkeergarage, op kantoor en thuis. Precies, dat is KASSA, gewoon bonus calorieën die je er niet af hoeft te sporten. Traplopen verbrandt grofweg 2 x zoveel calorieën als joggen. Regelmatige traplopers leven ook langer, wist je dat? Het vermindert de kans op overlijden met wel 15%. Ook helpt regelmatig traplopen (kort bewegen) om het metabool syndroom, een voorloper van diabetes type 2, te voorkomen. Heb je nog meer redenen nodig? Nou uhhh, we hebben ook een hele mooie, dagelijks gereinigde trap met een gedeelte marmer en een deel fraai tapijt. Maar dat heb je wel gezien hoor na de eerste keer….

Enfin, we hopen dat je gewoon regelmatig blijft komen sporten en toch ook eens overweegt onze fraaie trap te nemen als je dat al niet deed. En al die andere fraaie en minder fraaie trappen in Nederland natuurlijk want dan doe je jezelf pas echt een plezier. Wedden dat je voortaan traptreden telt in gedachten….

Menu