In de buitenlucht sporten in een lekker groene omgeving is goed voor de gezondheid. 7 voordelen van buiten sporten op een rij.

1. Meer Vitamine D

Tsja, dit is een open deur natuurlijk. Maar tijdens het sporten buiten krijg je meer Vitamine D binnen. Niet geheel onbelangrijk omdat velen een Vitamine D tekort hebben dat zich niet altijd even makkelijk laat aanvullen door Vitamine D supplementen. Bovendien helpt buiten sporten de hormonen optimaliseren.

2. Verhoogd Welzijn

Buiten sporten/bewegen verhoogd het gevoel van welzijn en verlaagd gevoelens van depressie. Gek genoeg gaat het hier niet om de duur dat je buiten sport, want na een paar minuten buiten voel je je al beter. Sporten in natuurgebieden verhoogd je serotonine niveaus en maakt je blijer.

3. Meer zuurstof

Ook dit is een open deur natuurlijk, maar frisse buitenlucht bevat meer zuurstof. Het is aan te raden om wel groen buitengebied op te zoeken en je niet midden tussen het stadsverkeer te begeven.

4. Langer volhouden

In het verleden is in onderzoek aangetoond dat mensen die buiten sporten dit langer volhouden in vergelijking tot mensen die binnen sporten. Oftewel buitensporters zijn eerder geneigd om dit weer te doen.

5. Zintuigen

Buiten sporten stimuleert je zintuigelijk vermogen en heeft tot gevolg dat primaire gebieden van je hersenen en psyche worden geactiveerd.

6. Meer energie

Frisse buitenlucht en de natuur maken je actiever. Gesteld wordt dat 20 minuten buiten zijn, dus nog niet eens sporten, net zoveel energie geeft als een kopje koffie.

7. Verhoogd concentratie

Of dit voor iedereen geldt is niet helemaal duidelijk. In een studie onder mensen met ADHD bleek dat hun concentratie verbeterde bij een wandeling van 20 minuten in het groen. Een wandeling door de stad had geen echter geen effect op hun concentratievermogen.

Geen zin om je eentje buiten te sporten? Doe dan mee met onze Run It hardlooplessen of onze Bootcamp Outdoor.

Bron: Sir Winston Fitness

Menu